missverhoek.reismee.nl

Melakka, dag 2

Melakka is leuk! Het is gemoedelijk, toch veel te doen en er hangt een goede sfeer. We zijn blij dat we eerder vertrokken zijn uit de cameron highlands. Vandaag begonnen met een rondvaarttripje over de rivier die door Melakka stroomt. Daarna door naar de speeltuin, maar zelfs de kinderen vonden het iets te warm om zich uit te leven.

Om 3 uur werden we opgehaald voor onze fietstocht rond Melakka. Na een rit van een minuut of 20 kwamen we aan bij het huis van onze gids, Alias. Hier kregen we onze fietsen. Ondanks dat wij het afraadden stond Sofie erop dat ze zelf zou fietsen. Ze had nog nooit gefietst op een fiets met handremmen dus dat leverde in het begin nogal wat paniek op. Gelukkig was de grootste schrik er na een minuut of 10 af. Van tijd tot tijd stopten we en vertelde Alias wat over de bomen en planten die we zagen. Hij heeft bijvoorbeeld een rubberboom laten zien en hoe dat rubber eruit komt. Vervolgens heeft hij van dat verse rubber een stuiterbal voor Sofie gemaakt. Heel leuk en uiteraard erg leerzaam. Verder zijn we onderweg oa. palmbomen, ananas, citroengras, gember, kruidnagel, sterappels, lychees, citronella, doerians, pomello's en granaatappels tegengekomen.

Wat erg leuk was dat we op een gegeven moment door een soort bos fietsten waar allerlei apen in de bomen zaten. Constant geritsel en bewegende bomen, en af en toe een aap die even naar ons gluurde, heel apart.

Het was een hele leuke beleving maar behoorlijk zwaar met deze warmte. Sofie heeft zich wederom laten zien van haar stoere kant. Alias had nog nooit een meisje van vijf gehad dat de toer van drie uur zelf gefietst had. En dat terwijl hij toch dagelijks Nederlanders met kinderen rondfietst. Dat maakt ons weer nog trotser.

Ik heb ‘m al een paar keer op tv gezien en er veel over gehoord, maar vandaag heb ik ‘m gegeten: de doerian, ‘the King of the Fruit'. Geliefd in Singapore , Maleisie en Thailand, verguisd in de rest van de wereld. Bij vrijwel elk hotel staan bordjes dat het verboden is de vrucht mee naar binnen te nemen. Ik kan eigenlijk alleen maar zeggen dat zijn smaak onvergelijkbaar is. Hij smaakt niet naar kaas, ui, knoflook maar ergens ertussen in. De textuur is als zachte boter, het druipt bijna van je vingers af, maar net niet. Tenslotte heeft hij een penetrante geur. Kortom, je houdt er van of je vindt het vreselijk. We zijn tot de conclusie gekomen dat het niet heel smerig is maar ook niet heel lekker. Met name de nasmaak blijft lang hangen (nu, ongeveer 5 uur later, proef ik ‘m nog). Maar: we hebben het gedaan, we hebben hem geproefd! Nog een keer? NEEEEEE!

Jacq, Rudo, Iris & Dennis.

De doerian schijnt met een kopje koffie lekker te zijn. En men zegt dat het ook een afrodisiac is. Misschien toch nog een keer proberen!?
Lees jullie verhalen bijna elke dag en vind het heel leuk om zo een beetje mee te genieten van jullie avonturen.
Sofie is wel een stoere meid............eerst van die kabelbaan en nu drie uur fietsen, erg dapper.
Veel plezier daar en we blijven jullie volgen.

Harmen

Oeehhhh dat klinkt heel vies! Hoe is het daar? Leuk om zo een beetje op de hoogte blijven van jullie avonturen. Gaat volgens mij super goed allemaal met de meisjes!
XXX