Bangkok, dag 3
We hebben de wekker weer vroeg gezet om naar het paleis en de liggende buddha te gaan vandaag. Na het ontbijt zijn we direct in de boottaxi gestapt. Het weer was nog warmer als gisteren dus we hebben een goede keus gemaakt. Bovendien bleek bij aankomst dat het nog erg rustig was. Suus kon lekker tussen de tempels en enorme beelden doorstappen. Het leverde leuke fotomomenten op. Sofie zat opeens bovenop een goud buddha beeld: van alle kanten kwam bewaking aan want dat was natuurlijk niet de bedoeling. Martijn had het al gekiekt.
Het was enorm indrukwekkend, voor ons, maar ook voor de kinderen. Sofie had het gevoel alsof ze in een sprookje terecht was gekomen. Het is zo anders als alles wat we kennen en dat maakt het zo vreselijk leuk. De reuze buddha was ook indrukwekkend al kon je het niet in het geheel zien. Sofie heeft na het zien van de buddha een bakje met Thaise centen gekocht en deze geschonken in daarvoor klaarstaande loden bakjes. Heel grappig om het geluid van die klinkende munten door de tempel heen te horen.
Na dit bezoek vond Sofie (en wij ook) het wel genoeg en hebben we de boottaxi naar het hotel gepakt. Sofie is lekker gaan zwemmen op het dak met Martijn en Suus ligt nu lekker te slapen. Ik vind het wel fijn om met Suus mee te rusten; kom ik zelf ook even aan rust toe.
Na het rusten dan eindelijk lekker shoppen. We zijn van plan om straks in Kuala Lumpur al onze aankopen en dan overbodige bagage in een doos te stoppen en op te sturen naar huis. Dat geeft weer wat lucht in de bagage om eventuele nieuwe aankopen te doen.
Het is erg leuk om alle berichtjes te lezen. Je was er vroeg bij Mies (gisteren). Volgens ons zat je al te kijken toen we nog bezig waren...
Middag:
De middag begon met een enorme onweersbui. Ongelooflijk hoe heftig de regen, de flitsen en de donders! Van schrik zijn we maar even rondom ons hotel gebleven. Naast het hotel zit een massage salon waar je met je voeten een bad in vissen kan nemen die dan vervolgens de dode huidcellen van je huid knabbelen. Dat leek Sofie wel een leuk idee om te doen. Hoewel ik niets heb met aanraking aan mijn voeten: voor je kind doe je alles. Met als gevolg dat mijn voeten werden kaalgeknabbeld en die van Sofie af en toe door een verdwaalde vis werd aangevreten.(haar voeten zullen nog wel schoon en ongeschonden zijn in vergelijking met de mijne). Een ervaring die je niet meer vergeet maar ik weet niet of ik het nog eens doe. En ja....mijn voetjes voelen weer aan zoals de voetjes van Suus en Sofie. Zie ook de video op onze site.
Na de hevige bui en het regelen van de taxi naar het vliegveld morgen toch nog gaan shoppen.
Het shoppen was ook leuk, maar deze (volgens the lonely planet) geweldige shopping straat was een grote tourist trap. Chinatown waar we de tweede dag waren was veel leuker, en authentieker. Waar je in Chinatown bijna geen buitenlanders (lees: wij, westerlingen) aantreft, is het hier bijna alleen maar blanken wat de klok slaat. Toch nog een aantal jurkjes, portemonneetjes, shirtjes (alles is vuil door het enorme zweten en wassen doen we pas op de volgende stop)en armbandjes gekocht. De kinderen gegeten bij de Burger King en wij bij een stalletje langs de straat.
Morgen verlaten we Bangkok. Een geweldige stad, ook met kinderen! Enig minpuntje betreft de originaliteit wat betreft eten; alle gerechten zijn exacte kopieën van Buriram, hartstikke lekker, maar bedenkt zelf eens wat... Alleen de bediening is hier stukken beter.
Hallo daar!
Wat hebben jullie al mooie verhalen en foto's!
Sinds maandag zit ik lekker in jullie huis, genieten! Helaas regent het elke avond, dus moet alles dicht en kan ik niet lekker in de tuin zitten..Maar zo hoef ik de planten niet van water te voorzien (dat is dan een voordeel!)
IK kijk uit naar het volgende verhaal en de foto's!
groetjes Maureen