missverhoek.reismee.nl

Bangkok -> Koh Samui

Vanmorgen vroeg opgestaan om de koffers in te pakken want we gaan Bangkok verlaten. Next stop: Koh Samui. Dit schijnt een paradijslijk eiland te zijn in de Golf van Thailand, dus maak ons gek, we zijn benieuwd!

Met de taxi naar het vliegveld om daar in een lange rij voor de incheckbalie te belanden. Maar ook hier zorgt Suus weer voor wonderen. We worden gelijk naar voren gehaald om meteen in te checken. We krijgen ook nog plekken met extra beenruimte. Al met al zorgt deze voorkeursbehandeling dat we we ons echte VIP's voelen, dus Suus, bedankt.

De vlucht naar Koh Samui stelt eigenlijk niets voor. Opstijgen, broodje eten, landen. Op het vliegveld worden we opgewacht en naar het hotel gebracht. Na de incheckprocedure gaan Ineke en Suus naar bed en ik en Sofie richting strand/zwembad. Het strand is prachtig, heel fijn, wit zand en een prachtige zee. Ook het zwembad is leuk (met name voor Sofie, want wij vinden zwembaden eigenlijk vies). Als na een uurtje of twee de andere dames ook aansluiten gaan we nog even over het strand wandelen. Niet lang daarna heeft Sofie alweer een vriendinnetje gevonden dus we worden gedwongen op een terrasje bij haar te gaan zitten om wat te drinken. Pff, wat hebben we het zwaar.

Toch ook wat minpuntjes. Vanaf een uur of 6 s avonds is het gaan regenen en onweren en inmiddels zitten we gezamenlijk op ons terrasje (22.15) en het regent nog behoorlijk. Dat maakt het allemaal een beetje armoedig. Het hotel is perfect. Goede kamer, lekker luxe maar nu is overal water. Je kan de straat niet op zonder tot je enkels in het water te staan. Uiteraard hebben we dat wel gedaan; er moest gegeten worden. Aangezien hier al paraplu's in de kamer liggen, zal dit wel vaker gebeuren. Het eten was weer goddelijk. Suus aan een banaan en wat happen droge rijst, Sofie twee loempia's en rijst maar wij weer een heerlijke thaise maaltijd. En dat alles voor een appel en een ei; voor 12.50 euro waren we rond en vol.

En de zee is ook minder. Tot een kilometer ver sta je tot kniehoogte in het water, en en het water is echt heel warm. Je gaat er vanuit dat je in een koele zee duikt,maar helaas. Martijn en Sofie gingen stoer de zee in met snorkel apparatuur: de strandgasten zullen wel gelachen hebben want die wisten al dat je met je snorkel in het zand ging happen. Morgen zoeken we wel een ander plekje uit. Suus kan hier in ieder geval weer vrij rondlopen en dat maakt haar gelukkig. Sofie is tevreden met water en zand dus zijn wij het ook....