Koh Samui, dag 6
Vandaag met Sofie op snorkeltocht geweest. Om 8 uur verzamelen in de lobby van het hotel om per minivan naar het haventje gebracht te worden. Vandaar in de speedboot om anderhalf uur later in Mango Bay te arriveren. Dit is een baai die hoort bij het eiland Ko Tao. In het begin was Sofie nog een beetje angstig, maar al gauw kreeg ze de smaak te pakken en lag ze heerlijk in het water te genieten van het mooie koraal en de vele vissen.
Van een jongen kregen we nog een zakje brood die we voor ons in het water konden gooien. Dat was best spannend want vervolgens kwamen daar honderden vissen op af, die dus op een meter afstand van ons begonnen te happen naar dat brood. Sofie vond het wel leuk, maar ook wel eng.
Na Mango Bay vertrok de speedboot naar een ander strandje waar een restaurantje was waar geluncht kon worden. Na nog snel even een ijsje gekocht te hebben moesten we alweer aan boord voor onze volgende bestemming: Nangyuan Island. Dit zijn drie kleine eilanden, naast het eerder genoemde Ko Tao, die met elkaar verbonden zijn met een smal strandje. Heel apart, maar vooral erg mooi.
We zijn meteen naar het viewpoint gegaan (een hele klim, en dat in een temperatuur die ver boven de 30 graden lag), om het geheel van boven te aanschouwen. Werkelijk fantastisch! Sowieso ziet het eiland Ko Tao eruit als een droomeiland: bergachtig, begroeid met ruige beplanting, palmboven die hier her en der bovenuit steken, hagelwitte strandjes met fraaie rotspartijen, helderblauwe zee... waanzinnig!
Na de beklimming snel naar beneden om ook hier weer van het onderwaterschoon te genieten. Twee uur later weer verzamelen bij de speedboot en dan snel terug richting Ko Samui.
Thuisgekomen bleek er niemand op de kamer, dus snel door naar het zwembad. En ja hoor, daar waren de thuisblijvers lekker aan het scharrelen (vooral die ene dan). Aangezien we eigenlijk geen van allen zin hadden om uit eten te gaan hebben we lekker wat afgehaald en dat op het grote bed voor de tv (met Teletubbies) opgegeten. En toen vroeg naar bed, want morgen wacht weer een vliegries: Kuala Lumpur is de bestemming.
Klinkt nog steeds allemaal heerlijk. Wat is Thailand leuk he... Geniet van het volgende deel, ik volg jullie op de voet.
groetjes renske