missverhoek.reismee.nl

Koh Samui -> Kuala Lumpur

Opgestaan, ontbeten en door de hoteltaxi weggebracht naar Koh Samui airport. Vlucht ging prima, Suus viel al in slaap voordat het vliegtuig was opgestegen en heeft tot 10 min voor de landing lekker geslapen. Martijn en Sofie zaten allebei met hun mp3 speler.

Een taxi bracht ons vervolgens naar het impiana hotel in Kuala Lumpur. Bij inchecken bleek dat we een upgrade kregen naar een junior suite omdat de door ons gevraagde kamer (met uitzicht op de Petronas Towers) niet beschikbaar was. Erg fijn, want deze kamer bevat een masterbedroom, een living en een grote hal. Tevens een badkamer die twee keer zo groot is als die van ons thuis,dus fijn!

Nadat we de koffers hadden uitgepakt zijn we op weg gegaan naar het KLCC (Kuala lumpur city center) waar de Petronas Towers staan. Onder de torens zit een shopping mall die echt megagroot is. Hier zitten meer dan 100 winkels en zo;n beetje alles is er verkrijgbaar.

Op de tweede verdieping zit een foodcourt waar meer dan 25 verschillende tentjes eten verkopen. Dit gaat dan van de McDonalds, BurgerKing en KFC tot een sushi-bar, een vers fruit shop, een nasi-loket en tentjes met allerlei lokale gerechten. Gewoon aanwijzen, betalen en smullen maar (en ook dat weer voor prijzen waar je in Nederland nog geen patatje voor kan krijgen).

Na onze maaltijd naar buiten gegaan om de immense Petronas Towers te aanschouwen. Aan de voet van de torens is een park aangelegd. Vooral in het achterste gedeelte van dit park is de nadruk gelegd op kinderen. Er is bijvoorbeeld een nat gedeelte waar kinderen lekker in het water kunnen spelen. Ze doen hier overigens ook aan werkverschaffing: bij dit watergedeelte lopen twee mensen in uniform rond die constant op een fluitje lopen te blazen. Op deze manier roepen ze volwassenen tot de orde die op het punt staan om hun voeten wat verkoeling te geven in het water, want dat is niet de bedoeling; het watergedeelte is uitsluitend voor kinderen!

Naast het watergedeelte is nog een gigantische speeltuin met oneindig veel speeltoestellen. Ondanks de warmte waren Sofie en Suus niet te stoppen. Na een tijdje liepen ze allebei met rode koppen en nat van het zweet te rennen en te spelen.

Wat meteen opvalt is dat Maleisie, Kuala Lumpur in dit geval, behoorlijk islamitisch is. Je ziet heel veel vrouwen met hoofddoek rondlopen maar toch ook aardig wat vrouwen waarbij je alleen de ogen ziet (geheel gesluierd dus), best wel een raar gezicht. Verder is KL op het eerste gezicht behoorlijk westers, zeker in vergelijking met het, naar ons idee, authentieke Bangkok; toch weer even wennen.

Na het spelen hebben we nog even drank gescoord in de supermarkt (net als in Tunesie in een apart gedeelte van de winkel). Daarna snel terug naar onze suite want de kinderen waren doodmoe. Vannacht slapen ze allebei voor het eerst in hun tentje, we zijn benieuwd hoe zij (en dus wij) de nacht gaan doorbrengen.

oma tafel

We genieten elke dag weer van jullie belevenissen, compleet met foto's. Het verslag tot en met Koh Samui heb ik aan oma Amsterdam gestuurd, die zal dus wel een keer een reactie geven.

oma Amsterdam

citaat: zijn ze nog allemaal gezond ? Ik hoop dat ze een plezierige reis hebben. Groetjes, oma Amsterdam

Paula en Hans

vanuit een plensend zweden met 19 graden nu (even hopelijk) liefs van ons.
gisteravond herrinneringen opgehaald aan de muizeval en ook avontuur van martijn in het ziekenhuis hoorn toen men dacht dat hij moest gaan opereren.dubbel gelegen!
vanmiddag naar uitverkoopjonjupping.
beetje vol van het eten maar vol goede moed richting de lunch in twincity.hertje gezien vanuit onze mercedes.went gauw trouwens.rob wil er nu ook een
missen jullie wel .lief van sofie om kaarsjes aan te steken.die kleintjes maken de reis van hun leven maar volgend jaar niet zo ver meer a.u.b.
nou dag lieverds.kus opa en oma