Pulau Perhentian, dag 5
Na weer een heerlijke nacht van mevrouw S.F. Verhoek eigenlijk besloten om ons boottripje van vandaag te cancellen. Maar aangezien wij onze volgers niet wilden teleurstellen hebben we toch besloten om een ‘klein' boottripje te boeken. Als eerste gingen we naar 'shark point'; geen haai gezien, maar wel heel veel vissen. Vervolgens een ander plaatsje waar veel mooie vissen zwommen, maar uiteindelijk naar Turtle Beach: de plaats waar schildpadden op dit moment elke nacht hun eieren leggen. Een prachtig, rustig, verlaten strandje! Het verveelt niet: water zo helder als het schoonste zwembadwater, rotsen waar Sofie (samen met het zoontje van de kapitein) kon afspringen en een onderwaterwereld die adembenemend was.
Martijn en ik hebben vanmiddag serieus overwogen om de rest van de vakantie hier te blijven. Uiteindelijk toch tot de conclusie gekomen dat dat wel heel veel geld gaat kosten (extra verblijf, verloren vluchten + hotel) dus we vertrekken hier morgen met enigszins pijn in het hart. Wanneer we ooit weer deze kant op gaan, blijven we hier langer.
's Middags hebben zowel Suus als Sofie heerlijk geslapen. Sofie had in 1e instantie niet zo'n zin om te slapen, maar uiteindelijk sliep zij eerder dan Suus! Sofie is ook zo energiek! De hele dag snorkelen, zwemmen, zandkastelen bouwen en genieten, het is fijn om naar haar enthousiasme te kijken en ik zie dat toch niet zo uitgesproken bij andere kinderen die hier zijn. Sofie is onuitputtelijk enthousiast.
Na het slaapje gewandeld naar een ander mooi plekje op het eiland. Ook daar weer heerlijk gezwommen en gesnorkeld. Suus in d'r blote gat, Sofie in zee in haar blote gat en wij gewoon met zwemkleding aan. Wij waren toch een beetje angstig voor de kuukengluurder. Rond 7 uur 's avonds weer richting onze strandhut gegaan.
Het einde van deze reis is in zicht en we vinden dat allebei toch heel jammer. Het lijkt tot nu toe voorbij gevlogen en nu ligt alleen Langkawi nog voor ons. Wat is het snel gegaan en wat hebben we genoten. Ondanks dat we van alles proberen om woordelijk te omschrijven hoe vreselijk mooi het hier is, lijkt het niet in woorden te vatten. Gelukkig hebben we de foto's nog.....
We verlaten de Perhentians en dat is jammer!
Lieve schatten, wat is h et mooi daar he... jullie zullen het zeker gaan missen. wat kan het leven onbezorgd zijn in het paradijs. Ik wil jullie nog even bedanken voor de lieve verjaardagskaart.
Geniet nog en ik ben al zo nieuwsgierig naar alle verhalen.
dikke kus van Renske