missverhoek.reismee.nl

Koh Samui, dag 3-4

Allereerst sorry voor het feit dat we gisteren geen bijdrage hebben geleverd in ons blog. De reden hiervoor was dat onze lieve SuuS lekker met de kluis (met daarin de computer) aan het spelen was, met als resultaat dat ze hem op een gegeven moment op slot heeft weten te krijgen. Uiteraard kon ze zich de ingetypte code niet meer herinneren...

Vanmorgen hebben we dus de kluis moeten laten openbreken. Dwz, er is iemand van de receptie gekomen met een ingewikkeld apparaat en die heeft de kluis gelukkig weer opengemaakt. In het vervolg zullen we SuuS maar niet meer met kluis laten spelen.

Wat doen we hier weinig en wat is dat lekker. Gisteren liggend op loungebanken op het strand gedineerd. Sofie vond het geweldig, liggend op haar rug naar de sterren kijkend met binnen handbereik een bord patat en satéstokjes. Suus die lekker over het strand kon rennen en wij genietend van de livemuziek, bestaande uit een Thai die bekende nummers speelde en daarbij fonetisch zong (beetje zoals Sofie met haar mp3-speler meezingt; en dan is Sofie tekstvaster!)

Vanmorgen rond een uur of negen opgestaan, goed ontbeten. Het ontbijt is hier erg lekker en heel variabel: van sushi (vindt Sofie lekker in de ochtend) tot cake, croissants, eieren in alle soorten en bereidingen, vers fruit, verse sappen, yoghurt. Zelfs Suus kan het allemaal goed waarderen.

Na het ontbijt hebben we een eind het strand afgelopen om te zwemmen in een stuk zee waar het wel goed diep wordt. Suus op d'r billen in de branding en wij om en om zwemmen met Sofie. Tijdens het teruglopen viel Suus in haar kar in slaap en dat is fijn want dan hoefde ik niet terug naar het hotel: ze heeft lekker op het strand geslapen. De rest van de dag hebben we zwemmend en luierend doorgebracht.

S avonds weer heerlijk gegeten in een thais tentje: Sofie en ik een gestoomde vis in limoensap en Martijn een pittig thais noedelgerecht. Suus heeft kipsate zonder de saus gegeten. Na het eten een auto gehuurd voor morgen en een snorkeltrip voor Martijn en Sofie voor dinsdag. Ik heb lang getwijfeld of Suus en ik mee zouden gaan, maar we doen het toch maar niet. Ik denk niet dat zij er erg blij van wordt. Bovendien heeft Martijn mij beloofd dat snorkelen wel goed zit in overige bestemmingen, dus daar ga ik dan maar voor.

Morgen dus maar met de auto het eiland verkennen. Er schijnen mooie watervallen te zijn, uiteraard veel strandjes en een ‘pikante' rotsformatie die de ‘Grandmother' en ‘Grandfather' genoemd wordt. We hebben al plaatjes gezien en de rotsen hebben inderdaad wel iets pikants. Nieuwsgierigen moeten maar vast googelen, en anders verzorgen wij morgen wel wat foto's. Wordt vervolgd!

Spannender nieuws volgt later....