Kuala Lumpur, dag 3
Vandaag uitgeslapen tot een uur of 8, ontbijtje en op zoek naar een laundry service want we hebben weer een flink wasje. Na een tijdje zoeken eindelijk iemand gevonden, maar helaas: 4 dgn later kan je de was weer ophalen en dan zijn we hier niet meer. Dus toch maar wasmiddel kopen en een handwasje doen.
Na Suus haar middagslaapje op pad gegaan naar Bukit Nanas: de Kuala Lumpur tower. Met een uitzichtsdek op 250 meter kon je heel Kuala Lumpur zien liggen, prachtig. Het was helemaal een aparte belevenis want deze toren ligt in hartje KL, op een berg en volledig omringd door tropisch regenwoud. En dat allemaal midden in de stad! De hitte vandaag, de volle zon maakte het alleen bijna ondraaglijk om buiten te zijn en om hier te komen moesten we toch echt een aantal meters afleggen. De warmte sloeg je lam en het was letterlijk benauwend. Toch hebben we nog een tochtje, onder leiding van een gids, door het regenwoud gemaakt. Suus achterin de rugdrager en Sofie dapper lopend. Halverwege zat Suus er echter helemaal doorheen dus ben ik omgekeerd en zijn Martijn en Sofie doorgegaan. Later troffen we elkaar weer, heeft Sofie een kort ritje gemaakt op een pony en hebben Martijn en Sofie daarna een zeer spannende afdaling gemaakt op een kabelbaan. Echt stoer hoor!
De terugweg heb ik geweigerd om nog maar 1 stap te lopen dus hebben we ons door een taxi bij de Suria shopping mall af laten zetten om vervolgens lekker te eten. Ja, ja, Sofie weer aan de chicken rice, Suus een happy meal (niets van gegeten) en Martijn en ik samen een indisch gerecht. Na het eten hebben we nog even wat sushi ingeslagen. Geweldig lekker en geweldig goedkoop.
Kinderen in bad, in bed en wij aan de sushi. Morgen een bezoekje aan het KL aquarium en 's middags naar Chow Kit, een grote markt met alleen maar versprodukten. Morgen krijgen we ook onze huurauto, maar op advies van medewerkers van ons hotel gaan we die nog niet gebruiken. Rijden door KL schijnt een hel te zijn en zo ziet het er ook wel een beetje uit. We gaan dus pas zondag met de auto de stad uit. Ik heb daar al zin in. Naar de Cameron Highlands: nooit warmer dan 21 graden celcius overdag en 's nachts nooit kouder dan 10 graden. Even bijkomen onder normale tempratuursomstandigheden!
Vanochtend was trouwens bijna ons hotel van de aardbodem verdwenen. Ineke en Sofie staan samen bij de broodrooster en stoppen er een (veel te grote) croissant in. Enkele seconden later sloegen de vlammen uit het apparaat. Ik zal niet gauw het geschrokken gezicht van Ineke vergeten die paniekerig om zich heen keek en ‘help, help' riep. Het grappige was dat niemand om haar heen reageerde. Twee tellen later waren de vlammen weer verdwenen, wat restte was een zwartgeblakerd croissantje...