missverhoek.reismee.nl

Pula Sibu -> Kuantan

Vandaag weer zo'n reisdag. 's Morgens om 10.00 uur met de boot naar het vaste land gebracht en toen in de auto richting Kuantan. Onderweg nog even gestopt om lekker te zwemmen en af te koelen. Dat afkoelen valt overigens wel mee want de zee is warm van temperatuur. Maar toch even lekker.

Vervolgens halverwege gestopt (na2 uur rijden) bij een foodcourt waar het leek alsof ze nog nooit een buitenlander hadden gezien en zeker niet met kinderen. Een lokaal bordje met lekkers gegeten en Sofie heeft wel drie gebraden kippetjes meester gemaakt. Suus werd wederom weer door jan en alleman op de foto gezet en iemand heeft haar volledig gereinigd van al het zand wat achtergebleven was van het zwemmen. Hoeven wij dat niet meer te doen...

In Kuantan hebben we uiteindelijk een ander hotel gekozen als gepland: het Mega River View hotel. Het zag er toch wat beter uit dan het geplande Clasic Hotel. En het uitzicht is werkelijk fantastisch! We zitten op de 9e etage met balkon (beetje griezelig als je hoogtevrees hebt) en kijken uit over de rivier die door Kuantan loopt en over de zee. Erg mooi. Martijn en ik hebben wel besloten niet gelijktijdig op het balkon te zitten zodat als er iemand naar beneden dondert (dit is eigenlijk onmogelijk alleen agv constructiefoutjes) dat er dan iemand bij Sofie en Suus is. Slim he?

We proberen toch wat bagage op te sturen naar Nederland morgen, want we sjouwen ons een breuk. Zeker nu Sofie ongeveer 5 kilo schelpen heeft gevonden. Morgen gaan we even op pad met de overtollige bagage. We hopen dat dat makkelijk zal gaan, maar verwachten niets. Maleisie mag westers zijn, maar veel dingen lijken toch erg moeilijk en zeker hier aan de oostkust spreken weinig mensen fatsoenlijk engels,dus dat maakt het al lastig.

Het avondeten liep uit op een fiasco. Kuantan staat niet bekend om zijn gezelligheid en dat klopt, dus na lang zoeken hebben we toch maar in het hotel gegeten. Plots hoort Martijn iets kletteren: Suus die door haal luier heen plast op de grond. Ik ben snel met haar naar de kamer gegaan om daar vervolgens heel veel mieren aan te treffen rondom de minibar. Inmiddels was mijn kookpunt bereikt dus ben ik, op iets te hoge poten, naar de receptie gestapt om of een andere kamer te krijgen of dat er nu nog iemand kwam om schoon te maken. Uiteindelijk heb ik het zelf maar schoongemaakt want Sofie en Suus moesten echt naar bed. Vervolgens nog de doek uitgewassen waarmee Martijn de plas van Suus had opgeveegd.

Ja, het was een fijne dag....

Oaula en Hans

Hallo alles goed hebben wij gelezen alleen de negende etage is wel eng, maar jullie passen wel goed op. Wij zijn net 5 minuten thuis uit Zweden waar we een geweldige week hebben gehad met Marijke, Rob, Daan en Roos. Het vliegen is heel goed bevallen en wij hebben besloten het nooit meer anders te doen. Nou geef de kinderen een dikke zoen en tot gauw via de computer

sascha

Laat je een keer weten wanneer we kunnen skypen? Geen idee van het tijdsverschil dus ik hoor van je.
x sas